Min Historia

Min historia

IMG_4730

Det finns en anledning till att jag är intresserad av hudvård,kost & friskvård…….
Jag ser inte på hudvård och olika hudvårdsbehandlingar som något ytligt utan tvärtom kan du se på din hud om du tar hand om dig och mår bra! En bra, frisk hud ger bättre självkänsla och gör att hela du mår bättre! Naturligtvis finns det dåliga arv med i bilden och då får vi kämpa mer för att behålla en frisk och sund hud. Men tänk efter…vi ärver även ett dåligt beteende, vi lär av våra föräldrar hur vi ska äta och leva…
Näringsrik, ren mat gynnar oss både invändigt och utvändigt för att inte tala om miljön. Idag borde vi alla ha insett att vi alla måste hjälpas åt för att skona vår miljö! Jag vågar inte tänka på hur mycket kemikalier vi spolar ut i våra avlopp och hur mycket skada det gör! Det sägs att det är en av de största miljöbovarna vi har!
Ur psykologiskt perspektiv kan jag förklara med min egen historia:
Jag växte upp med väldigt mycket akne…var det ärfligt…berodde det på att det ständigt röktes i mitt hem och även i bilen….berodde det på att vi åt mycket socker både i maten och saft till maten, läsk, godis….berodde det på att maten oftast innehöll för lite näring, sönderkokta grönsaker som ratades och näringsfattig blek sallad som fick en dust av vinäger och socker!? Förmodligen en kombination av mycket.
Min dåliga hy innebar att jag skämdes och inte ville visa mig. Jag valde bort aktiviteter där jag inte kunde ha smink som dolde så mycket det nu gick att dölja. Jag blev osocial och utvecklade en dålig självbild och dåligt självkänsla. Jag kämpade med alla möjliga produkter som bara försämrade min hud. Huden blev skör och torr och känslig! Jag smörjde tillochmed in tandkräm i ansiktet för jag hade läst att det torkade ut finnar, med resultatet att jag blev torr och röd.
Där uppstod mitt intresse för naturlig hudvård och även för kost då jag insåg att det jag höll på med inte fungerade. Men på den tiden fanns det inte så stort utbud och det gick inte att söka på nätet så det var inte lätt. Sakta men säkert sökte jag mig framåt och insåg även vad viktig huden är för att du ska må bra inombords. Min hud är fortfarande en kamp som jag måste brottas med periodvis. Slarvar jag med maten eller hudvården eller tänker negativa tankar så syns det direkt på min hud. Men hur hade jag sett ut om jag inte använt den bra hudvården som jag gör idag och inte haft den kunskapen om hur maten påverkar oss och hur viktigt det är att vi rör på oss och inte stressar hela tiden. Idag har jag en stark sund hud som jag är stolt över!
En dag satt jag och läste en tidning där en annons fångade min blick. De skulle starta en helt ny utbildning på Axelssons Gymnastiska Institut i Stockholm. Naturkosmetisk Hudvård hette den. Jag kunde inte få detta ur huvudet och anmälde mig såklart! Bland det bästa jag någonsin gjort!
Då hade jag inte en tanke på att jag skulle börja arbeta med det utan ville bara gå den av eget intresse. Läraren jag hade där utbildade även i Aromaterapi och jag insåg att om jag gick den också så skulle jag få bredare kunskap som jag skulle få stor nytta av. Båda utbildningarna gick ut på att behandla hela människan med rätt näring utifrån och innifrån. Så kost och näringslära var en stor del. Det slutade med att jag sa upp mig som elektriker och startade eget som Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut och Aromaterapeut. Vägen har varit lång och tuff och det har varit svårt att leva på det, så jag har haft en del jobb vid sidan om. Men idag jobbar jag helt och hållet med det jag brinner för och känner mig verkligen lyckligt lottad! En dröm som jag dessutom har haft sedan jag startade kommer nu att bli verklighet! Till hösten ska jag öppna min egen butik med enbart naturliga,rena produkter utan tillsatser! Ren näring både utvändigt och invändigt kommer att finnas. Jag letar just nu efter de bästa märkena och det är väldigt roligt! Detta i kombination med välgörande behandlingar och annat som jag presenterar längre fram. Idag belastar jag varken min hud, min kropp eller miljön med sådant som inte är bra till vardags! Men jag tror inte på att det är hälsosamt att vara extrem åt något håll så att synda ibland för njutnings skull det gör jag! Min absoluta önskan är att det inte skulle finnas några kemikaliestinna produkter över huvud taget att köpa! Nu är det ett överflöd av sådan mat,godis,dricka, hudvård… och det är otroligt svårt för oss konsumenter. Innehållsförteckningarna är svårtydda plus att det tar en evighet för oss att handla om vi ska kolla alla produkter. I min butik vill jag att kunden ska känna sig trygg i att allt är rent från kemikalier och gifter. Varmt Välkomna! Stor KRAM från mig!