Lite Produktförklaringar

 

IMG_4608

Maria Åkerberg

NATURE IS POWERFUL
Med rena, genuina och svensktillverkade produkter vill MARIA ÅKERBERG vara en del i resan mot det hållbara samhället. Det är tid att fler börjar agera och tänka på vad som konsumeras.  Vi vill göra konsumenterna mer kritiska kring innehållet i hudvårdsprodukter genom ökad kunskap. Din syn på hudvård kan komma att förändras. Våra produkter tillverkas av ekologiska ingredienser av bästa kvalitet i vår egen produktionsanläggning som ligger i Frillesås på den halländska västkusten. Text av Maria Åkerberg.

”HUDVÅRD ÄR LIVET, JU BÄTTRE HUDVÅRD DESTO BÄTTRE LIV”
Precis som med mat kan man vara känslig och allergisk mot allting när det gäller hudvård. Alla reaktioner och rodnader i huden behöver däremot inte vara allergiska reaktioner utan det kan helt enkelt vara så att huden blir jätteglad och hoppar jämfota bara för att den äntligen får lite näring. Smiley smile
En vanlig produkt med mineralolja innehåller oftast bara 2-3% aktiva ingredienser. Produkter från MARIA ÅKERBERG innehåller 100% aktiva ingredienser i form av vegetabiliska oljor, örter, eteriska oljor m.m.
Generellt kan man inte säga att våra produkter är milda för huden, detta för att naturens innehåll kan vara väldigt kraftfull. Supplement är en serie som är väldigt kraftfull och aktiverande för en mogen hy. Om en Supplement-produkt används på en känslig hy kan huden bli överaktiverad och röd. Det är därför MARIA ÅKERBERG bara ska rekommenderas av hudterapeuter eller SPA-terapeuter, så att du får rätt produkter för din hud.
Är du osäker på om du tål en produkt kan du testa den genom att applicera lite i armvecket, där huden är som mest känslig. Låt verka över natten. Blir du röd är det troligtvis något i produkten du inte tål. Vi rekommenderar då att testa en annan produkt. En allergi startas inte av naturliga växter utan av kemiska substanser som vi på olika vis tillför vår kropp.

IMG_4419Superchoklad från OMBAR 29 kr
Från Ombar kommer en fin serie med ekologisk ecuadoriansk råchoklad. Chokladen innehåller spännande superfrukter, bär och hälsosamma bifidusbakterier. De små nyttiga chokladkakorna väger 35 g och är sötade med oraffinerat kokossocker (lågt GI). Ombar smakar himmelskt och har en krämig, tryffelaktig konsistens som smälter i munnen. Chokladen innehåller spännande superfrukter, bär och hälsosamma bifidusbakterier. Flera smaker.

Choklad 70% Ecuador Organic 36 kr
Endast 3 ingredienser: kakaomassa, rårörsocker och kakaosmör. Ljuvlig ekologisk mörk choklad väntar dig innanför denna exklusiva förpackning. Den ädla Arribabönan odlas av lantbrukare i Ecuadors regnskogar där kakaon har sitt ursprung och det är just dessa bönorna som ger vår choklad dess unika arom. För dig som älskar mörk choklad finns det inget att vänta på. Med en rund och fyllig smak får du en smakupplevelse utöver det vanliga. Antingen äter du den som den är eller använder du den som ingrediens i dina egna bakverk/desserter. Visste du att mörk choklad har ett särskilt högt innehåll av antioxidanter? En bit här och där är inte bara för njutnings skull utan är också en liten investering i din hälsa.
Choklad 70% Expresso Karamell Ecuador EKO 36 kr
Den ädla och aromatiska Arriba-bönan från Ecuadors regnskogar tillsammans med finhackade espresso-bönor och karamell ger en ljuvlig smakupplevelse.
Choklad 70% Hasselnöt Ecuador EKO 36 kr
Den ädla och aromatiska Arriba-bönan från Ecuadors regnskogar tillsammans med rostade hasselnötter ger en krispig smakupplevelse.

IMG_4398

Chocolate and Love 48 kr
Den här chokladen är flerfaldigt prisbelönad i olika tävlingar. Den är även ekologisk och rättvisemärkt. Designen är verkligen ett konstverk och på baksidan finns det bild på den odlare som odlat kakaobönerna till just den smaken. Flera smaker.

PUKKA te 40 kr
Ekologiska örtteer med många spännande smaker.

Energy Bar Raw glutenfri 25 kr
Paleo Crunch Raw är en 100% ekologisk och glutenfri energy bar gjord av nötter, frön och frukt. Dessa energy bars är perfekt att ta som ett nyttigt mellanmål eller före eller under träning för att naturlig rå energi som räcker länge.  Förstärkt med ärtproteinpulverisolat, för att höja proteinhalten. Ärtproteinpulver är en riktigt bra vegansk proteinkälla, med högt innehåll av essentiella aminosyror som lysine, leucine, isoleucine och valine.

CACAO har en blandning av råa torkade kakao bönor med kakaopulver, kakaosmör och vanilj för att få fram en smak som får den kräsnaste chokladälskare på fall.

COCONUT har en härlig tropisk smak av kokos och vanilj.

PECAN har en härlig smak av pekannöt och kola tack vare en gnutta carob- och vaniljpulver.

RASPBERRY har en fyllig smak av hallon och vanilj. Varje bar innehåller 3g frystorkad hallon som motsvarar 30g färska hallon.

APPLE/CINNAMON  har en riktigt god smak av äpple och kanel som påminner om en hembakad äpplekaka.

BLUEBERRY  har en riktigt god smak av blåbär och vanilj. Varje bar innehåller 2,5 g frystorkat blåbärspulver som motsvarar 25 g färska blåbär.

LIQUORICE har en härlig smak av lakritsrot och anis.

DARK CACAO har en riktigt god smak av kakaopulver, kakaosmör och vanilj.

STRAWBERRY har en riktigt god smak av jordgubbar, kakakosmör och vanilj. Varje bar innehåller 2g frystorkad jordgubbspulver som motsvara 20g färska jordgubbar.

Getraw Bar Chocolate & Walnut 25 kr
Denna fylliga raw food snack bar med rik chokladsmak och stora bitar av valnötter är gjord på helt rå choklad. Yummy! Chokladbönan får torka naturligt i solen som gör den extra god och nyttig. En nypa himalayasalt, ett av världens renaste salt, ger sting åt denna härliga brownieboost. Varsågod chokladälskaren! Rå choklad är ett superfood med hög koncentration av antioxidanter, fibrer, magnesium och mineraler. Valnötter håller blodsockret på en jämn nivå och innehåller omega-3 och antioxidanter.
Getraw Bar Liquorice 25 kr
En ljuvlig raw food snack bar med en mjuk twistad smak av naturlig lakrits och crunch. Beroendeframkallande! Lakritssmaken kommer från ren anisolja och lakritsrot som inte bara är vrålgod utan också stärkande för kroppen. Med mycket äkta vanilj smakar denna helt naturliga raw food bar mumsigt godissöt. Wow vilken lakritsboost! Lakritsrot är en ört som traditionellt används för sina goda egenskaper. Den är till exempel inflammationshämmande, lugnande och bra vid hosta.
Getraw Bar Toffee & Hazelnut 25 kr
En godissöt raw food snack bar med härlig smak av seg naturlig kola. Hela bitar av den nyttiga hasselnöten boostar kroppen med extra E-vitaminer och energi. Med en nypa himalayasalt, ett av världens renaste salt, förstärks den goda kolasmaken. Mums! Kolasmaken kommer från carobträdets fröer som är fulla av nyttigt kalcium, och från mesquiteträdet, vars karamelliga fröer inte bara är goda utan också rika på vitaminer och mineraler och balanserar sockerkurvan.
Getraw Bar Raspberry & Goji 25 kr
En syrligt god och vaniljsöt raw food snack bar som smakar hallonpaj. Vilda hallon och gojibär ger en energikick. De röda bären tillhör det som kallas superfoods och innehåller extra mycket C-vitaminer och antioxidanter. Riktiga hälsobomber. Ekologiska saftiga dadlar, äkta vanilj och nötter gör baren söt och härligt crunchig. Det lilla gojibäret innehåller inte mindre än arton olika aminosyror och hallon är en av våra mest immunstärkande råvaror. Gojibäret kallas även the happy berry!

Toothpaste Nigellafrön 75ml 48 kr
Nigellafrön* har använts i orienten i sekler både som krydda och för att stärka immunförsvaret. Oljan* innehåller värdefulla fleromättade fettsyror som i tandkräm kan motverka tandlossning och tandköttsproblem. Blandningen av salvia* och grönt te* rengör grundligt och motverkar hål i tänderna och plack. Berikad med carvon. En lätt och löddrande tandkräm med en behaglig, fräsch smak. Ren kiselmineral rengör skonsamt och orsakar inga skador på emaljen. Bakteriefloran i munnen bibehålls hälsosam och skyddad. Lämplig under homeopatisk behandling. * Ekologiskt odlat

Tea Tree Toothpaste 100ml 66 kr
Trippelverkande tandkräm med ekologisk tea tree-olja, aloe vera, kisel, islandslav och hästkastanj som rengör tänderna naturligt och ger munnen en fräsch känsla. Regelbunden tandborstning med den här unika tandkrämen hjälper till att motverka bakterier – den främsta orsaken till plack och tandsten. Den lenande effekten lindrar irriterat tandkött och fräschar upp munnen med en frisk smak av citron och mint. Tandkrämen ger vitare tänder, motverkar karies och är utmärkt för daglig användning.

Eugenia Vit-Tandpulver 45g 184 kr
Eva Vit-tandpulver Eugenia är ett effektivt och hygieniskt tandpulver som kan ersätta eller komplettera vanlig tandkräm. Det ger en blekande effekt utan skadliga effekter. Tandpulvret bibehåller tänderna vita vid regelbunden användning. Renhetskänslan i munnen är mycket mer påtaglig och tandytorna känns slätare och ger även en långvarig frisk andedräkt. Den minskar kariesangrepp och tar bort beläggningar. Vid muntorrhet ökar kariesangreppen och därför rekommenderas Vit-tandpulver Eugenia. Eva Vit-tandpulver är tillverkad i Egypten utifrån 2000 år gammal kunskap. Förutom kiselsyra och kalciumfosfat ingår magnesiumperoxid. Tandpulvret innehåller växten Eugenia, som är antibakteriell. Vid tandborstningen förstärks den milt bakterie-dödande effekten av Eugenia av en långsam och kontrollerad frisättning av aktivt syre, vilket samtidigt tar bort beläggningar och missfärgningar och gör tänderna vita och rena. •Medel från naturen •Blänkande vitare tänder utan blekning •Innehåller bakteriedödande medel •Skydd mot tandlossning och dentala sjukdomar •Ger långvarig känsla av renhet omgående vid förstagångsanvändandet •Starkare tandkött då det får cirkulation, vilket förebygger tandlossning •Minskar kariesangrepp vid muntorrhet, vilket kan uppstå av en del mediciner •Eliminerar samt förebygger tandsten •Omedelbar plackborttagning – det syns genast •Ersätter vanlig tandkräm •Rekommenderas av ett flertal tandläkarkliniker •Tar bort fläckar på tänderna vid regelbunden användning •Längre vishetsresultat än vid en gjord tandblekning. Skummet som bildas vid tandborstningen löser upp beläggningar och missfärgningar som bildas dagligen samt dödar bakterierna som ger upphov till kariesangrepp. Så här använder man Evas Vit-tandpulver: Fukta tandborsten och doppa den i pulvret. Borsta tänderna som vanligt och känn sedan resultatet. Vid dagligt bruk håller Evas Vit-tandpulver Eugenia dina tänder rena samtidigt som vitheten bibehålls. Pulvret gör tandytorna släta och ger en frisk andedräkt.